Tenhle obídek jsem pochytila ve Francii, výborné je k němu sladké červené víno a dobrá společnost........
Potřebujete: z vepříka mleté maso, které osmahnete na cibulce a ochutíte(sůl, pepř, paprika).
Fazolové lusky (od babičky...nejlépe ;-))
necháte podusit na cibulce+ vegeta/ bujón.
Dál si připravíte bramborovou
kaši, ale můžete použít i třeba zbytek brambor "od včera", které ohřejete, přidáte trochu smetany a rozšťoucháte.
Do pekáčku dáte na dno maso, na něj lusky a na to kaši. Na
kaši pokladete hoblinky másla a pečete(200 °C -250 °C) do zlatova-viz
obrázek-jednotlivé suroviny jsou už vlastně hotové, jde jen o to, aby se
chutě propojily. Všechno dávám od oka, aby se to vešlo do
pekáčku-nejvíc by mělo být kaše, potom lusků a masa. Dobrou chuť !!!
Žádné komentáře:
Okomentovat